Breu Història

Breu Història

 

La història de la coral Bella Quirze  Band  (BQB) comença l’any 2004 a Sant Quirze del Vallès, sota la direcció d’Òscar Altide, amb  una trajectòria de més  de cent  actuacions en públic per tot el  país. Algunes de aquestes actuacions s’han fet en escenaris emblemàtics com ara: la sala Luz de Gas, i els Auditoris de Barcelona Sant Cugat del Vallès. També han participat en l’enregistrament d’una cançó del cantautor Joan-Lluís Parra i el videoclip corresponent i han editat el seu primer CD,  gravat en directe en un concert a l’abril de 2009.

Inicis

La història de la BQB té el seu origen a l’escola pública El Turonet, de Sant Quirze del Vallès, quan un grup de , pares i mestres comencen els assajos d’algunes peces de gospel, sota la direcció d’Òscar Altide, per a una actuació a la festa de fi de curs. El resultat és la BQB d’avui, una formació musical que interpreta des de la més delicada cançó “a capella” fins a modernes peces de musicals nord-americans.

Intercanvis

El 2011 va realitzar un intercanvi amb la coral BARAKA de Radolfzell (Alemanya) i va oferir uns  concerts  en  aquesta  localitat  alemanya.  Alguns  dels  membres  de  la  coral, inclòs el director, van  fer  un  viatge  a  Chicago  oferint  concerts  a les esglésies més emblemàtiques gòspel acompanyats pel director afroamericà  Walt Whitman.

El 2016 va realitzar un altre intercanvi amb la coral francesa de gospel Pourpre Noire oferint conjuntament un concert a l’església de Ribiers (Alps francesos) i alguns dels nostres van assistir posteriorment al taller de la Fête de Gospel que cada any s’organitza a la localitat de Gap.